Kavring på belgiska. Med bikarbonat istället för jäst är det enkelt att baka bröd.
Ingredienser
1 l filmjölk
2 dl mörk sirap
1½ tsk salt
5 tsk bikarbonat
4½ dl vetemjöl
5 dl grahamsmjöl
2 dl havregryn
1½ dl vetegroddar
2 dl grovt rågmjöl
1½ dl vetekli
Smör och ströbröd till formarna
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda filmjölk med sirap och salt i en bunke.
Blanda alla torra ingredienser. Rör ner i filmjölksblandningen och blanda väl.
Fördela smeten i två smorda och bröade avlånga formar à ca 1½ liter. Jämna till ytan lite.
- Grädda först en timme längst ner i ugnen, därefter 30 minuter med aluminiumfolie eller en plåt över för att brödet inte ska brännas. Ta ut och låt svalna.
Kommentarer (0)