Betanilimpa

Serverar: 2 portioner

Kavring på belgiska. Med bikarbonat istället för jäst är det enkelt att baka bröd.

Ingredienser

  • 1 l filmjölk
  • 2 dl mörk sirap
  • 1½ tsk salt
  • 5 tsk bikarbonat
  • 4½ dl vetemjöl
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1½ dl vetegroddar
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1½ dl vetekli
  • Smör och ströbröd till formarna
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda filmjölk med sirap och salt i en bunke. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner i filmjölksblandningen och blanda väl. Fördela smeten i två smorda och bröade avlånga formar à ca 1½ liter. Jämna till ytan lite.
    3. Grädda först en timme längst ner i ugnen, därefter 30 minuter med aluminiumfolie eller en plåt över för att brödet inte ska brännas. Ta ut och låt svalna.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben