Bettans saftiga frukttårta

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 2 timmar

En mycket god och saftig tårta som jag tävlade med i Året Runts tårttävling om Sveriges 10 godaste tårtor och kom på 4:e plats. Prova själv!

Ingredienser

  • Botten
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 ¾ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 50 g smält smör el margarin (alt ½ dl flytande margarin)
  • Fyllning
  • 1 burk krossad ananas (ca 230 g)
  • ca 3 dl jordgubbssylt
  • Snabbmarsan, gjord på 4 dl mjölk och 10 msk marsanpulver (utan kokning)
  • 1 stor banan
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • Frukt efter tillgång och årstid, t.ex. jordgubbar, bananer, persikor, mandariner, vindruvor…
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt.
    2. Rör ner vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, mjölk och smör och rör/vispa ihop allt till en slät och luftig smet.
    3. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant. Häll i smeten.
    4. Grädda smeten i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 35-40 minuter.
    5. Låt kakan svalna och dela den sedan i 3 bottnar.
    6. Häll bort det mesta av spadet på ananasen och bred ut ananasen över första botten, bred på ½ dl jordgubbssylt och hälften av marsankrämen.
    7. Lägg på mittenskivan. Bred på resten av jordgubbssylten, skiva bananerna och lägg runt på kakan och bred på marsankrämen.
    8. Lägg på sista botten och bred vispgrädde runt om och på locket.
    9. Garnera med frukten och låt tårtan stå svalt några timmar innan servering så den hinner safta till sig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben