Biff med smal bearnaisesås och tomatsallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En finare middag som du kan bjuda på och samtidigt är den nyttig!

Ingredienser

  • 500 g biffrad eller 4 bitar utskurna biffar (150 g st )
  • 2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olja
  • Bearnaisesås
  • 0,5 gul lök
  • 1,5 dl vatten
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk torkad dragon
  • 3 äggulor
  • 0,5 dl kesella
  • 1 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • Tomatsallad
  • 150 g haricots verts
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 msk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra köttet, bryn det runtom i oljan i en stekpanna. Stick in en termometer i köttets tjockaste del och baka det mitt i ugnen till en innertemperatur på 58 grader, ca 30 minuter. Låt köttet vila ca 10 minuter före servering för att behålla saftigheten.
    2. Bearnaisesås: Skala och finhacka löken. Koka lök, vatten, vinäger och dragon tills hälften återstår. Dra kastrullen från plattan och sänk värmen. Separera äggulorna och vispa dem i en skål.
    3. Tillsätt gulorna i lökblandningen. Ställ tillbaka kastrullen på plattan. Vispa på låg värme tills såsen blir tjock som en kräm. Dra av kastrullen från plattan och tillsätt kesellan, salta och peppra. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och vispa såsen tjock.
    4. Tomatsallad: Koka haricots verts 3 min i lättsaltat vatten. Häll av, spola i iskallt vatten. Skölj och halvera tomaterna. Repa persiljan. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    jennysimba 19 september 2010

    Mycket god sås som känns relativt "nyttig"

    bjorn.nilsson@bjenn.se 26 april 2013

    Du har delvis missat poängen med bearnesås gjord på olja. Det finns dom som inte vill använda mjölkprodukter eller är allergiska mot dessa.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben