Biff stroganoff

Serverar: 4 portioner

Denna biff stroganoff är bara så gooood!

Ingredienser

  • 500 gram strimlat oxkött (strimlor av ryggbiff, innanlår eller ytterfilé)
  • 2 små finhackade lökar
  • 1 burk champinjoner
  • 2 msk tomatpuré
  • 2-3 tsk dijonsenap
  • 2 dl grädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikapulver
  • Grillkrydda
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet på hög värme, köttet ska bara få färg och det ska gärna vara rött invändigt.. Lägg köttet åt sidan.
    2. Stek lök, champinjoner och tomatpure. Efter ca 5 minuter tillsätt resterande ingredienser, förutom senapen. När allt har kokat ihop tillsätt senapen och köttet. Rör ihop allt och låt koka upp, max 1 minut. Späd ev med lite vatten.
    3. Jättegott att servera till jasminris.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    evaldo 4 juli 2008

    Hej jag har lagat din Stroganoff i dag den var jättegod. Använde lite av de kryddor jag vann här på Matklubben. Har lagt in bild också. Mvh evaldo

    mammis 9 april 2009

    mmmm jättegott

    rambor 19 november 2009

    Tack för det goda receptet, lagar det lite nu och då.

    henrik1961 10 januari 2010

    det blev jättegott. lade till lit morötter också och några klyftor vitlök samt lite örtkryddor. Men man får vara försiktig med senapen så att den inte tar över all smaken mvh henrik

    christincarlsson 29 april 2011

    Super gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben