Biff Stroganoff med champinjoner

Serverar: 4 portioner

Gott

Ingredienser

  • 400-500 g ryggbiff eller entrecôte
  • 2 msk smör
  • Ca 20 små champinjoner
  • 2 gula lökar, strimlade
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten + 1 msk vetemjöl
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2-3 tsk sherry
  • Tillbehör
  • Kokt potatis eller ris
  • Salt- eller ättiksgurka, hackad
  • Inlagda rödbetor, hackade
  • Salladsblad
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 1 cm tjocka strimlor. Bryn dem i hälften av fettet i omgångar i en stekpanna och lägg över i en gryta. Stek champinjoner och lök i resten av fettet och lägg över i grytan.
    2. Tillsätt senap, tomatpuré, crème fraiche och vatten utrört med mjöl. Koka upp under omrörning och sjud ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och ev lite sherry.
    3. Servera med tillbehören.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben