Biff Stroganoff på kalkon

Häftigt gott med Kalkonstroganoff som du bjuder på...

Ingredienser

  • 800 g marinerad Wilmasnitzel
  • 3 gula lökar
  • Smör/margarin till stekning
  • 3 dl grädde
  • 1-2 msk kycklingfond
  • 2-3 msk tomatpuré
  • Salt
  • Peppar nymald
  • 1 msk hackad persilja
  • Ev. maizenamjöl/vetemjöl till redning
  • Instruktioner

    1. Strimla Wilmasnitzeln fint. Skala och strimla löken.
    2. Hetta upp smör/margarin i en stor stekpanna och bryn köttet i omgångar tills det fått fin färg.
    3. Bryn därefter löken i samma panna tills den mjuknat. Tillsätt grädden, kycklingfonden och tomatpurén. Låt koka upp. Häll tillbaka köttet i pannan och låt puttra ca 20 minuter under lock.
    4. Smaka av med salt och peppar, och ev. mer fond och tomatpuré. Om du tycker såsen är tunn, red av med maizena/vetemjöl utrört i vatten.
    5. Garnera med finhackad persilja, och servera stroganoffen med ris, pressad potatis eller pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben