Biffgratäng med svartpepparost
Lättlagat, dock lite tidskrävande. Perfect att bjuda på.
Ingredienser
200 g champinjoner
1 gul lök
2 klyftor vitlök
500 g strimlad biff
10 körsbärstomater
200 g fetaost
Riven västerbottensost
2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1 musta-pekkaost (finsk svartpepparost)
1 köttbuljongtärning
Salt
Vitpeppar
Instruktioner
- Skiva champinjonerna och strimla löken. Fräs dessa i smör med salt och vitpeppar. När det nästan är klart tillsätt den hackade vitlöken.
- Lägg hälften av den strimlade biffen i botten på en ugnssäker form och bred sedan ut champinjonen och löken ovan på.
- Skiva tomaterna och breda ut ovan på tillsammans med fetaosten.
- Koka sedan grädden och mjölken tillsammans med buljongtärningen och Musta-Pekkaosten. Häll sedan såsen över alltihopa och bred ut den rivna osten ovan på.
- Ställ lite under mitten på ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.
- Serveras gärna med pasta.
Liknande recept
Kommentarer (0)