Biffgratäng med svartpepparost

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Lättlagat, dock lite tidskrävande. Perfect att bjuda på.

Ingredienser

  • 200 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 500 g strimlad biff
  • 10 körsbärstomater
  • 200 g fetaost
  • Riven västerbottensost
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 musta-pekkaost (finsk svartpepparost)
  • 1 köttbuljongtärning
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skiva champinjonerna och strimla löken. Fräs dessa i smör med salt och vitpeppar. När det nästan är klart tillsätt den hackade vitlöken.
    2. Lägg hälften av den strimlade biffen i botten på en ugnssäker form och bred sedan ut champinjonen och löken ovan på.
    3. Skiva tomaterna och breda ut ovan på tillsammans med fetaosten.
    4. Koka sedan grädden och mjölken tillsammans med buljongtärningen och Musta-Pekkaosten. Häll sedan såsen över alltihopa och bred ut den rivna osten ovan på.
    5. Ställ lite under mitten på ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.
    6. Serveras gärna med pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben