Birchermüsli

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Birchermüsli har fått sitt namn från Maximilian Bircher-Benner som i början av 1900-talet introducerade denna blandning av flingor, nötter och torkad frukt till sina patienter på sanatoriet i Zurichberg. Müslin blötläggs i mjölk kvällen innan den ska ätas och blandas sedan med yoghurt. Då blir den krämig och god, nästan lite som en kall gröt! Müsli på ett nytt sätt och skidåkarnas favorit mellis! Bircher-müsli är ett matigt mellanmål som du enkelt förbereder. Resultatet blir både krämigt och mättande. Toppa med färska eller frysta bär och lite ringlad honung. Mumsigt värre!

Ingredienser

  • 4 dl müsli (gärna med kokos)
  • 3 dl mjölk
  • 1½ dl matyoghurt (10 %)
  • 4 msk hackade, rostade hasselnötter
  • 1 dl valfria bär tex hallon, blåbär, jordgubbar
  • 2 msk flytande honung
  • Instruktioner

    Blanda müsli och mjölk i en stor skål. Ställ den i kylen minst 2 timmar men gärna över natten. Blanda müslimjölken med yoghurten. Lägg upp i 4 skålar. Strö på valfri topping och ringla över honungen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben