Detta är min älsklingskaka.
Ingredienser
Deg
200 g smör
2 ägg
6 msk vispgrädde
2 dl socker
9 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
Fyllning
100 g smör
2 äggulor
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Florsocker till garnering
Instruktioner
- Deg:
Blanda samman alla ingredienser och rulla ut till fyra längder, två på varje plåt.
Platta till dem något och grädda i 175 grader, ca 10 minuter.
- Fyllning:
blanda samtliga ingredienser till en jämn smet. Dela längderna när de kallnat och lägg mellan fyllningen.
- Ett tips, när du delar längderna använd en vass kniv och "dra" igenom.
Pudra på florsocker före servering. Går utmärkt att frysa.
- Lycka till!
Kommentarer (2)
Hej! Vad glad jag blir. Du förstår jag har varit ute på nätet och även här på Matklubben och just efterlyst detta bröd. Ingen har förstått vad det var för sorts bröd. Nu ska jag baka denna omgående och jag lovar att återkomma så snart vi har smakat. Ha det så bra! MVH// Imminn
Hej! Jag har bakat detta bröd och det var precis så ljuvligt som jag mindes det från konditorierna under 60-talet. Väldigt lättbakat var det också. Självklart får du 5 av mej. Tack för detta recept och ha en God Jul och Ett Gott Nytt År. MVH// Imminn