Birgittabröd

Serverar: 20 portioner

Detta är min älsklingskaka.

Ingredienser

  • Deg
  • 200 g smör
  • 2 ägg
  • 6 msk vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 9 dl vetemjöl
  • 6 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • 2 äggulor
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Florsocker till garnering
  • Instruktioner

    1. Deg: Blanda samman alla ingredienser och rulla ut till fyra längder, två på varje plåt. Platta till dem något och grädda i 175 grader, ca 10 minuter.
    2. Fyllning: blanda samtliga ingredienser till en jämn smet. Dela längderna när de kallnat och lägg mellan fyllningen.
    3. Ett tips, när du delar längderna använd en vass kniv och "dra" igenom. Pudra på florsocker före servering. Går utmärkt att frysa.
    4. Lycka till!

    Kommentarer (2)

    imminn 12 december 2009

    Hej! Vad glad jag blir. Du förstår jag har varit ute på nätet och även här på Matklubben och just efterlyst detta bröd. Ingen har förstått vad det var för sorts bröd. Nu ska jag baka denna omgående och jag lovar att återkomma så snart vi har smakat. Ha det så bra! MVH// Imminn

    imminn 18 december 2009

    Hej! Jag har bakat detta bröd och det var precis så ljuvligt som jag mindes det från konditorierna under 60-talet. Väldigt lättbakat var det också. Självklart får du 5 av mej. Tack för detta recept och ha en God Jul och Ett Gott Nytt År. MVH// Imminn

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben