Björketorpstårta

Serverar: 6-8 portioner

En riktig midsommartårta!

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 3,5 dl socker
  • 250 g hasselnötter
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 hg rårivna morötter
  • Instruktioner

    1. 3 äggulor vispas kraftigt med 3,5 dl socker (ska bli väldigt tjock).
    2. 250 g hasselnötter mals och blandas med 3 tsk bakpulver och rörs ner i ägg/socker smeten.
    3. Tillsätt sedan 3 hg rårivna morötter.
    4. Grädda smeten i välsmort, bröad form helt rund i 175º i 45-60 minuter.
    5. När kakan svalnas ordentligt täcks den med vispad grädde och lite riven blockchoklad och hela jordgubbar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben