Björklövssorbet

Serverar: 1 portioner

En uppfriskande och annorlunda dessert eller mellanrätt.

Ingredienser

  • 2 dl björklövsessens
  • 6 dl ginger ale
  • 2 dl sockerlag, kall
  • 2 msk glykos
  • Instruktioner

    1. Blanda essens, ginger ale, sockerlagen och glykos. Kör i glassmaskin till en sorbet. Förvara i frysen.
    2. Sockerlag görs av 1 1/2 dl vatten och 1 1/2 dl strösocker som får koka 1–2 min tills sockret löst sig (avser 1 L). Björklövsessensen görs av knappt utslagna björklövsknoppar som läggs i brännvin, t ex Brännvin Special. Där får de ligga ca ett halvår. Knopparna silas ifrån – essensen är klar.

    Kommentarer (1)

    loranga_mazarin 27 augusti 2008

    hallå... hur mycket björklöv ska plockas till 70cl sprit?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben