Björkösallad

Serverar: 4-5 portioner

En sallad som kom till innan utflykt till sommarskärgården. Men den passar bra året runt - speciellt vid stora bjudningar!

Ingredienser

  • 200 g pasta, gärna olika sorter
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 grillad kyckling
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tomater
  • 1/2 gul paprika
  • 2 morötter
  • 1 dl ärter
  • 150 g majskorn
  • 3 dl gräddfil
  • 1/2 tsk fransk senap
  • 1 tsk salladskrydda
  • 2 tsk torkad timjan
  • Instruktioner

    Koka pastan i rikligt med vatten innehållande olja och salt. Skölj pastan i vatten, först i varmt och sedan i kallt. Rensa en grillad kyckling i mindre bitar och lägg denna i en skål med den kalla pastan. Skiva rödlök tunt och finhacka vitlök. Klyfta tomaten och finhacka paprikan. Lägg ner i skålen. Blanda i frysta ärter och majskorn. Rör sedan samman gräddfil, fransk senap, salladskrydda och timjan i en annan skål. Tillsätt såsen i salladen och rör om ordentligt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben