Björnbärscheesecake

Serverar: 8-10 portioner

Ett bland många cheesecakerecept. Dekorativt med mandeln på kanten och björnbär ovanpå. God dessutom.

Ingredienser

  • 10 digestivekex
  • 25 g flagad mandel
  • 50 g matfett
  • 1 msk brun farin
  • Fyllning
  • 5 gelatinblad
  • 50 g kesella
  • 2 dl björnbärssylt
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 2 msk björnbärssylt
  • Björnbär
  • 25 g flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Mixa kex och mandel och blanda med smält matfett och farin. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
    2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Blanda kesella och sylt. Ta upp och smält gelatinbladen på svag värme. Rör ner i syltblandningen. Vispa grädden och vänd ner. Häll fyllningen i formen och ställ kallt i minst 4 timmar.
    3. Garnera med sylt och hela bär och fäst mandeln på kanten runt om.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben