Ett bland många cheesecakerecept. Dekorativt med mandeln på kanten och björnbär ovanpå. God dessutom.
Ingredienser
10 digestivekex
25 g flagad mandel
50 g matfett
1 msk brun farin
Fyllning
5 gelatinblad
50 g kesella
2 dl björnbärssylt
2 dl vispgrädde
Garnering
2 msk björnbärssylt
Björnbär
25 g flagad mandel
Instruktioner
- Mixa kex och mandel och blanda med smält matfett och farin. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Blanda kesella och sylt. Ta upp och smält gelatinbladen på svag värme. Rör ner i syltblandningen. Vispa grädden och vänd ner.
Häll fyllningen i formen och ställ kallt i minst 4 timmar.
- Garnera med sylt och hela bär och fäst mandeln på kanten runt om.
Kommentarer (0)