Björnbärscurd

Serverar: 1 portioner

Tid: 30 minuter

Hösten är full av färg och gott. Björnbär är vackert att titta på och vansinnigt gott! Varför inte fylla bullar, rulltårta eller pannacotta.

Ingredienser

  • 225 g björnbär
  • 200 g strösocker
  • 50 g smör
  • 2 tsk vaniljsocker eller 1 vaniljstång
  • 1-2 citroner (saften från)
  • 2 msk majsstärkelse
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    Koka upp björnbär, strösocker, smör och vaniljsocker eller en hel vaniljstång. Ta bort kastrullen från spisen och sila blandningen för att få bort alla skal. Blanda ut majsstärkelsen i saften från citronerna. Vispa upp äggen lite lätt. Blanda ner majsstärkelse och ägg i den varma björnbärsaften och sätt tillbaka kastrullen på plattan. Koka upp under konstant omrörning tills blandningen tjocknat. Häll upp i burkar och förvara i kylen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben