Björnbärsformar

Serverar: 24 portioner

Läckra formar fyllda med björnbärssylt

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1,5 dl socker
  • 1 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl maizenamjöl
  • 1,5 dl björnbärssylt
  • Aluminiumformar
  • Instruktioner

    Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget. Blanda i mjölet. Forma bollar och tryck ut i aluminiumformarna. Gör en fördjupning i mitten och lägg i en klick blörnbärssylt. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter.

    Kommentarer (4)

    rufus10 2 november 2009

    Skall maizenamjölet blandas i degen tillsammans med vetemjölet och vilken funktion fyller det??

    annapanna71 6 november 2009

    Båda mjölsorterna ska i samtidigt. Maizenamjölet gör kakan mera spröd.

    hnord 7 februari 2010

    Hej. Gjorde dessa i dag och det blev gott. 20 minuter var dock för länge i ugnen tycker jag. De blev lite torra och fick rätt mycket färg.

    lottakronfeldt 17 november 2012

    20 minuter var precis lagom i min ugn. De blev fantastiskt goda. Jag tog ca 1,3 dl björnbärssylt och blandade med ca 0,2 dl Cointreau, för att få lite citrussmak. Blev kanonbra. Man kan säkert röra ner rivet apelsin- eller citronskal i sylten istället´men jag hade inga citrusfrukter hemma. Kommer definitivt att göra de här fler gånger, med alla möjliga sorters sylt i,

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben