Serverar: 24 portioner
Läckra formar fyllda med björnbärssylt
Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget. Blanda i mjölet. Forma bollar och tryck ut i aluminiumformarna. Gör en fördjupning i mitten och lägg i en klick blörnbärssylt. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter.
Skall maizenamjölet blandas i degen tillsammans med vetemjölet och vilken funktion fyller det??
Båda mjölsorterna ska i samtidigt. Maizenamjölet gör kakan mera spröd.
Hej. Gjorde dessa i dag och det blev gott. 20 minuter var dock för länge i ugnen tycker jag. De blev lite torra och fick rätt mycket färg.
20 minuter var precis lagom i min ugn. De blev fantastiskt goda. Jag tog ca 1,3 dl björnbärssylt och blandade med ca 0,2 dl Cointreau, för att få lite citrussmak. Blev kanonbra. Man kan säkert röra ner rivet apelsin- eller citronskal i sylten istället´men jag hade inga citrusfrukter hemma. Kommer definitivt att göra de här fler gånger, med alla möjliga sorters sylt i,