God, hemgjord glass med en ordentlig smak av björnbär.
Ingredienser
Björnbär
400 g björnbär
0,5 dl socker
Glassmet
4 äggulor
1,5 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
Instruktioner
Björnbär: Koka upp 400 g björnbär (helst frysta, men färska går också bra). Sila av kärnorna. Häll tillbaka saften i kastrullen, koka upp och reducera ned till hälften. Häll i 0,5 dl strösocker och koka upp så att sockret löser sig. Låt svalna. Ställ i kylen.
Glassmet:
Häll äggulor, mjölk, strösocker och vaniljsocker i en kastrull. Vispa och sjud upp försiktigt (det får inte koka), tills smeten tjocknar. Låt svalna. Ställ in i kylen.
Vispa grädden. Blanda björnbären med lättvispad grädde och glassmet. Allt måste vara kylskåpskallt. Blanda i glassmaskin. Håller i frys upp till 2 veckor. Tina långsamt i kyl för bästa resultat.