Björnbärsglass

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 6 timmar

God, hemgjord glass med en ordentlig smak av björnbär.

Ingredienser

  • Björnbär
  • 400 g björnbär
  • 0,5 dl socker
  • Glassmet
  • 4 äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Björnbär: Koka upp 400 g björnbär (helst frysta, men färska går också bra). Sila av kärnorna. Häll tillbaka saften i kastrullen, koka upp och reducera ned till hälften. Häll i 0,5 dl strösocker och koka upp så att sockret löser sig. Låt svalna. Ställ i kylen.
    2. Glassmet: Häll äggulor, mjölk, strösocker och vaniljsocker i en kastrull. Vispa och sjud upp försiktigt (det får inte koka), tills smeten tjocknar. Låt svalna. Ställ in i kylen.
    3. Vispa grädden. Blanda björnbären med lättvispad grädde och glassmet. Allt måste vara kylskåpskallt. Blanda i glassmaskin. Håller i frys upp till 2 veckor. Tina långsamt i kyl för bästa resultat.
    4. Servera gärna med knäckiga rån eller havreflarn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben