Tårtan är lite pysslig att göra med många moment, men är väl värd besväret. Dessutom går den att förbereda och frysa in.
Ingredienser
Biskvibotten
200 g mandelmassa
1 dl strösocker
2 äggvitor
1/2 dl vetemjöl
Bakplåtspapper
Overheadfilm
Champagnetryffel
250 ml champagne eller mousserande vin
1/2 dl vispgrädde
100 g mörk choklad av god kvalitet, grovhackad
Björnbärsmousse
1 1/2 dl vispgrädde
3 gelatinblad
2 äggulor
1/2 dl strösocker
1/4 dl vatten
1 dl björnbärspuré, mixade och passerade björnbär, gärna rumstempererade
Vaniljbavaroise
4 gelatinblad
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1/2 dl strösocker
1 vaniljstång, delad och urskrapad, eller 1 tsk vaniljsocker
3 äggulor
1/2 dl strösocker
Sockerdekoration
2 1/2 msk vatten
2 1/2 msk glykos
1/2 dl strösocker
1 blåbär
Champagnegelé
2 gelatinblad
1 1/2 dl champagne eller mousserande torrt vitt vin
1 1/2 dl strösocker
Garnering
Färska bär
Mynta
Sockerdekoration