Björnbärsrulle

Serverar: 1 portioner

Tänk så mycket gott man kan göra av björnbär! Här en rulltårta med björnbärssylt. Jag brukar ta i lite potatismjöl i smeten för att rulltårtan lättare ska hålla ihop.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 2 dl björnbärssylt
  • Instruktioner

    1. Vispa ägget och sockret tills det är vitt och pösigt. Blanda vetemjölet och bakpulvret och vänd ner det i äggsmeten tillsammans med vattnet.
    2. Klä en långpanna med bakpapper. Häll i smeten i långpannan. Grädda i 250 grader ca 5 minuter.
    3. Strö socker på kakan och vänd över den på ett annat bakpapper. Pensla med vatten på papperet som varit i ugnen och dra av det.
    4. Bred björnbärssylten över kakan. Rulla ihop den från långsidan. Skär björnbärsrullen i skivor när den ska serveras. Underbart gott till kaffestunden i bersån!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben