Tänk så mycket gott man kan göra av björnbär! Här en rulltårta med björnbärssylt. Jag brukar ta i lite potatismjöl i smeten för att rulltårtan lättare ska hålla ihop.
Ingredienser
3 ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vatten
Fyllning
2 dl björnbärssylt
Instruktioner
- Vispa ägget och sockret tills det är vitt och pösigt. Blanda vetemjölet och bakpulvret och vänd ner det i äggsmeten tillsammans med vattnet.
- Klä en långpanna med bakpapper. Häll i smeten i långpannan. Grädda i 250 grader ca 5 minuter.
- Strö socker på kakan och vänd över den på ett annat bakpapper. Pensla med vatten på papperet som varit i ugnen och dra av det.
- Bred björnbärssylten över kakan. Rulla ihop den från långsidan. Skär björnbärsrullen i skivor när den ska serveras. Underbart gott till kaffestunden i bersån!
Kommentarer (0)