Blåbärs muffins med vitchoklad

Serverar: 12 portioner

Super goda, små bakelser

Ingredienser

  • 3,5 dl filmjölk
  • 2 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 1,5 dl olja
  • 6,5 dl mjöl
  • 5 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2 dl frysta blåbär
  • 150 g vit choklad
  • Topping
  • 3 dl grädde
  • 250 g vit choklad
  • Instruktioner

    1. Topping: Koka upp grädden och häll det över den brytna chokladen som ligger i en skål, och rör om till allt är smält. Låt svalna och ställ det i kylskåpet över natten och vispa med elvisp till ett fast fluff.
    2. Muffins: Sätt ugnen på 150 grader. Blanda försiktigt ihop filmjöken, äggen, sockret och oljan.
    3. Blanda ihop dem torra ingredienserna i en bunke och vänd försiktigt ner det i smeten. Rör ner blåbären och vita chokladen.
    4. Fyll stora muffinsformar med smet och grädda i mitten i 30 min. Låt svalna helt innan toppingen breds på.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben