Blåbärsflarn

Serverar: 4 portioner

Alla älskar blåbär och vanilj! Här i snabb och smal form.

Ingredienser

  • 1 ark grönsakssmördeg morot, tinad
  • 250 g kesella vanilj
  • 2 dl frysta blåbär, tinade och väl avrunna
  • Ägg till pensling
  • Florsocker att pudra över
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skär smördegen i 4 lagom stora fyrkanter. Lägg på en klick Kesella och ca 1/2 dl blåbär på varje ruta.
    3. Pensla två av hörnen med vispat ägg och nyp ihop smördegen på diagonalen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ca 10 minuter eller tills smördegen är vackert frasig.
    4. Servera med ett fint lager siktat florsocker och en extra klick kall Kesella.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben