Det är så gott med hembakat bröd, visst tar det mer tid att göra än att gå till butiken och köpa men det är lätt värt det i slutändan!
Glutenfria
Ingredienser
50 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
2 msk fiberhusk
2 msk matolja
2 msk flytande honung
1½ tsk salt
1 tsk socker
1½ dl Kesella, 10%
1 dl torkade blåbär, hackade
Ca 7 dl glutenfri mjölmix
3 dl glutenfri mix med fibrer
Garnering
Pumpakärnor
Instruktioner
- Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt fiberhusk, matolja och honung. Låt blandningen svälla ca 10 minuter. Tillsätt salt, socker, kesella, blåbärshack och mjölsorterna. Arbeta ordentligt till en blank men något kladdig deg. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
- Klicka ut degen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite pumpakärnor. Låt jäsa till knappt dubbel storlek, 15-20 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Grädda frallorna mitt i ugnen 10-12 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)