Blåbärsfrallor

Serverar: 16 portioner

Det är så gott med hembakat bröd, visst tar det mer tid att göra än att gå till butiken och köpa men det är lätt värt det i slutändan! Glutenfria

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, fingervarmt
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 msk matolja
  • 2 msk flytande honung
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1½ dl Kesella, 10%
  • 1 dl torkade blåbär, hackade
  • Ca 7 dl glutenfri mjölmix
  • 3 dl glutenfri mix med fibrer
  • Garnering
  • Pumpakärnor
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt fiberhusk, matolja och honung. Låt blandningen svälla ca 10 minuter. Tillsätt salt, socker, kesella, blåbärshack och mjölsorterna. Arbeta ordentligt till en blank men något kladdig deg. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
    2. Klicka ut degen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite pumpakärnor. Låt jäsa till knappt dubbel storlek, 15-20 minuter.
    3. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Grädda frallorna mitt i ugnen 10-12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben