Blåbärsfromage

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 25 minuter

Otestat, men ser bara såå gott ut!!

Ingredienser

  • 1 dl frysta blåblär
  • 1 dl vatten
  • 2 msk blåbärssaft, outspädd
  • 2 msk agar agar (är gjort av alger och finns i hälsokostaffärer
  • 2 äggulor
  • ½ dl florsocker
  • 2 dl grädde
  • lite socker
  • Instruktioner

    Koka blåbär med vatten och blåbärssaft ett par minuter på svag värme. Sila av blåbären och häll tillbaka vätskan i kastrullen. Rör ner agar-agar och koka lätt i 10 minuter. Dra av plattan. Mixa blåbären under tiden och blanda ner dem i blåbärsvätskan. Vispa äggulor och florsocker tills det blir luftigt. Vispa grädden. Rör ner blåbärspurén i äggblandningen. Vänd ner grädden och blanda försiktigt. Fördela fromagen i 4-6 koppar eller skålar. Ställ kallt ca en timme. Dekorera med sockerrullade blåbär som tinat något

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben