Blåbärsfudge

Serverar: 30 portioner

Tid: 20 minuter

Krämig och med härlig brytning av blåbär

Ingredienser

  • 3 dl socker
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 ½ dl grädde
  • 1 msk sirap
  • 50 g vit blockchoklad
  • 50 g smör
  • 3/4 dl frysta blåbär
  • Instruktioner

    1. Rör ihop socker, mjölk, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka på medelvärme till 110 grader. Rör om då och då. Ta av kastrullen. Blanda i vit choklad och smör. Låt svalna till 70 grader. Rör inte!
    2. Blanda ner de frysta blåbären. Häll i bakpappersklädd form (12x12 cm). Låt stelna i kyl. Skär i bitar.
    3. Njut!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben