Blåbärsgott

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

Såhär i bärtider kan det passa bra med en kaka som blir ett alternativ till tårta ifall man serverar vispgrädde eller glass till.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl mjölk
  • ca 5 dl blåbär
  • 4 msk socker
  • 1 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200-225 grader.
    2. Blanda mjöl, bakpulver, socker, kardemumma och vaniljsocker. Finfördela smöret däri, ev. med matberedare. Häll i mjölken och blanda precis ihop degen. Inte längre för då blir den seg och brödet mindre poröst.
    3. Lägg klickar av deg på pappersklädd bakplåt. Forma platta kakor med handen. Om du gör åtta kakor ska de ungefär se ut som tekakor i storlek. Vik upp en kant runt om för att hålla blåbär och saft på plats. Lägg på bären och strö över en blandning av socker och potatismjöl.
    4. Grädda mitt i ugnen i ca 15 miuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben