Såhär i bärtider kan det passa bra med en kaka som blir ett alternativ till tårta ifall man serverar vispgrädde eller glass till.
Ingredienser
5 dl vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver
1 dl strösocker
1 tsk stött kardemumma
1 tsk vaniljsocker
100 g smör eller margarin
2 dl mjölk
ca 5 dl blåbär
4 msk socker
1 msk potatismjöl
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200-225 grader.
- Blanda mjöl, bakpulver, socker, kardemumma och vaniljsocker. Finfördela smöret däri, ev. med matberedare. Häll i mjölken och blanda precis ihop degen. Inte längre för då blir den seg och brödet mindre poröst.
- Lägg klickar av deg på pappersklädd bakplåt. Forma platta kakor med handen. Om du gör åtta kakor ska de ungefär se ut som tekakor i storlek. Vik upp en kant runt om för att hålla blåbär och saft på plats. Lägg på bären och strö över en blandning av socker och potatismjöl.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15 miuter.
Kommentarer (0)