Serverar: 6 portioner
Tid: 45 minuter
Bär är nyttigt! Särskilt blåbär.
Vispa ägg och strösocker en god stund. Tina blåbären (om dom är frysta), häll dom i en skål tillsammans med vaniljsockret och kör till mos med en stavmixer. Smält smöret. Rör ihop äggsmet, blåbär och smör. Tillsätt mjöl och potatismjöl. Rör till en jämn smet. Grädda i 200 grader ca 30 minuter.
Lät spännande =) Ska provas!
Ska det inte vara någon choklad eller kakao i kakan? Det ser ganska mörkt ut också på bilden... Tack för recepten, låter väldigt gott:-)
Håller med tidigare undran ang choklad. Bakpulver saknas också. Stämmer det? Behöver svar omgående eftersom jag håller på med baket nu.
Fantastiskt god!!! Har använt det här receptet på flera sätt nu och det är verkligen toppen!
Blir ännu godare om man tar lite mera blåbär, t ex 300 g. Mvh Lilih
en god kladdkaka . Smeten är underbart god.
Supergod, hade med den till jobbet, blev mycket uppskattad.
Sjukt god! Jag har ökat mängden blåbär och det än så har jag inte hittat någon gräns på hur mycket man kan he i innan det blir för mycket! Kommer baka denna många ggr till, tro mig!
Helt underbar, ska prova att öka mängden blåbär nästa gång!
Supergod kaka med riktigt härlig färg! :D Vart hittade du det här receptet?
Supergod kaka, men det blev inte riktigt en "kladd"kaka. Ska minska baktiden nästa gång, men tack för gott recept! :)
Jag har baka blåbärskladdkaka idag. Min man och jag tycker jättegod. Tack för receptet.