Blåbärsplåt

Serverar: 4 portioner

Som bullar fast enklare och med blåbär.

Ingredienser

  • 13 dl dinkel, siktad
  • 5 dl mjölk
  • 150 g smör
  • 1½ dl råsocker
  • 25 g jäst
  • 2 msk kardemumma
  • 1 tsk salt
  • 1 paket blåbär, frysta
  • 150 g mandelmassa
  • 1 påse mandel, flagad
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Slå på mjölken och lös upp jästen i vätskan.
    2. Tillsätt sockret och mjölet (men spar 2 dl till utbakning) och blanda till en deg som ska vara lite kladdig.
    3. Låt vila i rumstemperatur i minst en timme, gärna längre.
    4. Sätt ugnen på 175 grader.
    5. När degen jäst färdigt delar du den i fem delar, som du med mjölad hand plattar till så att de blir ca 1 cm tjocka rundlar.
    6. Lägg på två plåtar och häll på blåbär, riven mandelmassa och flagad mandel.
    7. Ställ i ugnen i 15 min.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben