Blåbärsplåt
Serverar:
4 portioner
Som bullar fast enklare och med blåbär.
Ingredienser
13 dl dinkel, siktad
5 dl mjölk
150 g smör
1½ dl råsocker
25 g jäst
2 msk kardemumma
1 tsk salt
1 paket blåbär, frysta
150 g mandelmassa
1 påse mandel, flagad
Instruktioner
Ugn 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Slå på mjölken och lös upp jästen i vätskan.
Tillsätt sockret och mjölet (men spar 2 dl till utbakning) och blanda till en deg som ska vara lite kladdig.
Låt vila i rumstemperatur i minst en timme, gärna längre.
Sätt ugnen på 175 grader.
När degen jäst färdigt delar du den i fem delar, som du med mjölad hand plattar till så att de blir ca 1 cm tjocka rundlar.
Lägg på två plåtar och häll på blåbär, riven mandelmassa och flagad mandel.
Ställ i ugnen i 15 min.
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!