Blåbärspudding

Serverar: 4 portioner

Dessert.

Ingredienser

  • 1 dl blåbärssylt
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk honung
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vaniljyoghurt
  • 1/2 dl mandelspån, rostade
  • Färska blåbär
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 10 minuter. Koka upp grädden och rör ner honung och vaniljsocker. Ta upp gelatinbladen, krama ur dem väl och smält dem i den kokta grädden. Vänd ner vaniljyoghurt och blåbärssylt och häll upp blandningen i portionsformar eller glas. Ställ i kylen i minst 2 timmar.
    2. Garnera med mandelspån och färska blåbär.

    Kommentarer (1)

    gunson 1 februari 2010

    Mycket god och lättgjord lyxigt krämig dessert. Denna pudding skulle väl lika gärna kunna kallas pannacotta?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben