Variera sillen med blåbär, en god och härlig färgklick på julbordet!
Ingredienser
1 dl ättikssprit, 12%
1 dl socker
1 dl vatten
2 ½ dl koncentrerad Jokk blåbärsdryck
10 grovstötta vitpepparkorn
10 grovstötta svartpepparkorn
1 gul lök
15 cm purjolök
4-5 saltade och urvattnade sillfiléer för inläggning
100 g blåbär (använd frysta och tina dem på hushållspapper)
Instruktioner
- Koka upp ättikssprit, socker, vatten, blåbärsdryck och grovstötta pepparkorn. Låt sjuda ca 5 minuter och låt sedan lagen kallna.
- Strimla lök och purjolök. Skär sillen i mindre bitar. Varva sill, lök och blåbär i en väl rengjord glasburk med lock.
- Slå på den kalla lagen och dunka burken lite mot ett hårt underlag så att lagen sprids jämnt i hela burken. Låt stå i minst 3 dagar före avsmakning.
Kommentarer (0)