Blåbärssill

Serverar: 6 portioner

Variera sillen med blåbär, en god och härlig färgklick på julbordet!

Ingredienser

  • 1 dl ättikssprit, 12%
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 2 ½ dl koncentrerad Jokk blåbärsdryck
  • 10 grovstötta vitpepparkorn
  • 10 grovstötta svartpepparkorn
  • 1 gul lök
  • 15 cm purjolök
  • 4-5 saltade och urvattnade sillfiléer för inläggning
  • 100 g blåbär (använd frysta och tina dem på hushållspapper)
  • Instruktioner

    1. Koka upp ättikssprit, socker, vatten, blåbärsdryck och grovstötta pepparkorn. Låt sjuda ca 5 minuter och låt sedan lagen kallna.
    2. Strimla lök och purjolök. Skär sillen i mindre bitar. Varva sill, lök och blåbär i en väl rengjord glasburk med lock.
    3. Slå på den kalla lagen och dunka burken lite mot ett hårt underlag så att lagen sprids jämnt i hela burken. Låt stå i minst 3 dagar före avsmakning.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben