Blåbärssorbet

En läskande dessert eller mellanmål.

Ingredienser

  • 5 dl blåbär
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 msk citronsaft
  • 1 äggvita
  • Instruktioner

    1. Rensa blåbären men skölj dem endast om det är nödvändigt. Kör dem till purè i mixer.
    2. Blanda socker, vatten och citronskal i en liten kastrull och koka sockerlagen i ca 10 minuter.
    3. Blanda blåbär, sockerlag och citronsaft i en skål och ställ i frysen tills blandningen är halvfryst. Tag ut den och vispa med med elvisp så den blir pösig.
    4. Vispa äggvitan till hårt skum och blanda med sorbetmassan. Ställ tillbaka i frysen i minst 2 timmar.
    5. Vispa sorbetmassan igen ½ timme innan serveringen och ställ den tillbaka i frysen.
    6. Skeda upp sorbeten i portionsglas och servera med rån.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben