Blåbärstrekanter

Serverar: 24 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket lättbakad sommarkaka som passar lika bra med en klick grädde serverad till efterrätt som till kaffe i en lummig berså t ex.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g blåbär (eller hallon)
  • 50 g mandelspån (eller hackade nötter)
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull. Rör ner sockret och äggen, ett i taget Blanda sedan ner mjöl och vaniljsocker och rör tills smeten är slät. Täck en liten långpanna eller gratängform med bakplåtspapper och bred ut smeten. Fördela blåbären (eller hallonen) över smeten och strö över mandelspån (eller de hackade nötterna) Grädda i ugn 175° i cirka 30 min. Låt kakan svalna något och skär den sedan i trekanter.
    2. Servera gärna kakan ljummen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben