Blackbeanwok

Serverar: 4 portioner

Jättegott

Ingredienser

  • 300 g biff, strimlad
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl jordnötter, grovhackade
  • 1 msk råsocker
  • 1 msk flingsalt
  • 2 msk matolja
  • 2 paprika, strimlad
  • 1 rödlök, klyftad
  • 1 burk bambuskott
  • 500 g äggnudlar
  • 1 thaibasilika, kruka, sköljd och hela stjälkar
  • 2 blackbean woksås, i påse
  • Instruktioner

    1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll sedan över dem i ett durkslag och skölj dem i vatten. Låt dem ligga kvar i durkslaget så länge.
    2. Topping Rosta kokosen i en torr panna på medelhög värme. Rör om så att kokosen inte bränns vid. När kokosen börjar bli ljusbrun tillsätt jordnötter, socker och salt, blanda ihop och lägg upp i en skål.
    3. Wok Hetta upp en wokpanna med olja, tillsätt biffstrimlor och woka dem så de får färg, rör om hela tiden. Tillätt paprika, lök och bambuskott. Vänd ner äggnudlar, thaibasilika och slå på såsen. Låt bli genomvarmt under omrörning.
    4. Portionera upp och avsluta med lite kokostopping.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben