Bläckfisksallad

Om du inte tål vitlök kan du använda kinesisk gräslök

Ingredienser

  • 500 g pyttesmå hela bäckfiskar, tinade
  • 1 ½ dl fin olivolja
  • 1 dl liguriska oliver eller andra minioliver
  • ½ tsk stött anis
  • 1 /3 dl grovhackade myntablad
  • 2-3 klyftor finhackad färsk vitlök
  • 1/3 liten citron finstrimlat skal
  • 1 citron saften från en liten
  • Ev lite chiliflingor
  • Kokspad
  • 1 l vatten
  • 3/4 dl billig ljus vinäger
  • 2 msk salt
  • Instruktioner

    1. Rensa bläckfisken om de inte redan är rensade: Dra av den silvriga hinnan, rensa ur magen och pilla ut det lilla skal som gör att bläckfisken räknas till just skaldjuren. Skiva dem i 2 cm tjocka skivor. Låt benen vara hela.
    2. Koka upp kokspadet. Nu går det undan! Blixtkoka mollusken i ca 20 sekunder. Slå blixtsnabbt upp allt i ett durkslag och skaka runt ordentligt så att det heta vattnet försvinner.
    3. Blanda övriga ingredienser och blanda med bläckfisken. Låt marinera i minst en timme före servering.

    Kommentarer (1)

    eva23 17 januari 2016

    Detta låter jättegott, men var hittar man denna typ av bläckfisk? Har inte sett den i butikerna i Härnösand iaf.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben