Blåhammarens fislimpa

Serverar: 12 portioner

Lite annorlunda namn på dessa bröd....

Ingredienser

  • 1 dl mörk sirap
  • 2 liter filmjölk
  • 1 kg specialvetemjöl
  • 750 gram grahamsmjöl
  • 250 gram vetekross
  • 2 msk bikarbonat
  • 2 dl krossat linfrö
  • 1 dl russin
  • Instruktioner

    Blanda ihop fil och sirap. Blanda ihop de torra ingredienserna för sig. Rör samman blandningarna. OBS! Degen blir väldigt lös och kladdig. Fördela i smorda och bröade formar. Grädda i 175 grader i 60 minuter. Ta ur limporna och linda in i handdukar. Ger 3 limpor i 2-litersformar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lindanemon 5 juni 2008

    Hur många formar ska man stoppa degen i?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben