Blandsvamppaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En paj som är enkel att göra och smakar delikat. Passar både till en enkel familjemiddag som till fest.

Ingredienser

  • 1 burk kessella
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 burk créme fraiche
  • 150g riven ost
  • 1 ägg
  • 5 dl blandsvamp
  • (tex karljohan, kantarell, blek tagg svamp)
  • 1 paket bacon
  • 10 cm purjolök skivad i strimlor
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl med kesella och tryck ut i en pajform, förgrädda i ca 10 minuter.
    2. Förväll svampen, fräs baconet, blanda tillsammans med övriga ingredienser och krydda med aningens vitpeppar. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda tills anrättningen antagit en jämnbrun färg, ca 20 minuter.
    3. Går säkert att utesluta bacon om man är vegetarian.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben