Blandsvamprisotto

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En jättegod risotto att servera till bl.a. älgfärsbiffar med viltsky.

Ingredienser

  • 3 dl risottoris
  • 1 liten gul lök
  • 4 dl hackad blandsvamp
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk mild vitvinsvinäger
  • 7 dl vatten
  • 1 tärning svamp- eller grönsaksbuljong
  • 1 ½ dl färskriven parmesanost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och svampbuljong. Fräs risottoris, hackad gul lök och hackad svamp med olivolja i en vid kastrull. inget ska få färg utan bara svettas runt i pannan. Tillsätt vinäger och späd sedan med den kokande buljongen i omgångar och låt vätskan koka in mellan varven. Rör hela tiden i pannan. När all buljong är tillsatt läggs locket på och risotton får sjuda i drygt 20 minuter. Blanda i parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
    2. Gott till bland annat älgfärsbiffar med mörk viltsky.
    3. Tips! Gillar man lite mer krämig risotto tillsätt lite mer parmesanost.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben