En jättegod risotto att servera till bl.a. älgfärsbiffar med viltsky.
Ingredienser
3 dl risottoris
1 liten gul lök
4 dl hackad blandsvamp
3 msk olivolja
1 tsk mild vitvinsvinäger
7 dl vatten
1 tärning svamp- eller grönsaksbuljong
1 ½ dl färskriven parmesanost
Salt
Peppar
Instruktioner
- Koka upp vatten och svampbuljong.
Fräs risottoris, hackad gul lök och hackad svamp med olivolja i en vid kastrull. inget ska få färg utan bara svettas runt i pannan.
Tillsätt vinäger och späd sedan med den kokande buljongen i omgångar och låt vätskan koka in mellan varven. Rör hela tiden i pannan.
När all buljong är tillsatt läggs locket på och risotton får sjuda i drygt 20 minuter.
Blanda i parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
- Gott till bland annat älgfärsbiffar med mörk viltsky.
- Tips! Gillar man lite mer krämig risotto tillsätt lite mer parmesanost.
Kommentarer (0)