Blinier á la Lena

Serverar: 4 portioner

Smarrigt!

Ingredienser

  • 1/5 pkt jäst
  • 3 dl grädde (mjölk går bra)
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3 kokta , pressade potatisar
  • ½ dl créme fraiche
  • ½ dl fil
  • ( 1 dl gräddfil går också bra)
  • 1 äggula
  • salt efter behag
  • Till servering
  • löjrom
  • rödlök
  • créme fraiche
  • Ev smör
  • Instruktioner

    * Lös upp jästen i lite ljummen grädde. * Tillsätt de övriga ingredienserna. * Blanda och låt jäsa en halvtimme. * Stek dem sedan frasiga i smör. * Servera med sikrom, créme fraiche, finhackad rödlök och ev smält smör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben