Blodapelsinmarmelad

Blodapelsin ger en väldigt vacker och god marmelad. Eftersom säsongen för dessa apelsiner är så korta så känns den lite extra lyxig.

Ingredienser

  • 500 g blodapelsiner
  • 2 msk citronsaft
  • 1 dl vatten
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 knivsudd chilipulver
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 500 g syltsocker
  • Instruktioner

    Skär bort skalet från apelsinerna. Skär fruktköttet i bitar. Lägg det i en kastrull tillsammans med saft från skärbrädan, kärnor, citronsaft, vatten, ingefära, chili och kardemumma. Låt koka 15 min. Tillsätt syltsockret och koka ytterligare 5 min. Häll upp marmeladen på väl rengjorda burkar. Låt stelna och svalna. Förvaras svalt

    Kommentarer (1)

    lovechili 17 mars 2013

    Hej! Gjorde din marmelad igår & provsmakade den idag, jättegod! Var först lite skeptisk till kardemumma & chili i men det var överraskande gott! Sambon tyckte oxå den var god så den kommer jag nog göra fler ggr.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben