Blodpytt

Serverar: 4 portioner

Lyft upp den klassiska blodpuddingen och dess tillbehör och gör en allt-i-en-panna-rätt som gillas av samtliga familjemedlemmar. Extra gott blir det med nyrörda lingon!

Ingredienser

  • 1 kg blodpudding
  • 300 g rimmat fläsk i bit
  • 2 gula lökar
  • 2 röda äpplen
  • Neutral olja och smör till stekning
  • Lite krossad kryddpeppar
  • Lite finskuren persilja
  • Rårörda lingon
  • 2 dl frysta lingon
  • 3 msk socker
  • Instruktioner

    1. Skär blodpudding, fläsk, lök och äpple i jämnstora tärningar. Bryn fläsket i olja och smör i en stekpanna tills fläsket fått fin färg. Lägg i blodpuddingen och stek tills allt är knaprigt.
    2. Lägg i lök och äpple och låt steka med någon minut. Avsluta med att strö över kryddpeppar och persilja före servering.
    3. Blanda lingon och socker. Låt stå i rumstemperatur tills sockret löst sig. Rör då och då.
    4. Servera pytten med rårörda lingon.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben