Lyft upp den klassiska blodpuddingen och dess tillbehör och gör en allt-i-en-panna-rätt som gillas av samtliga familjemedlemmar. Extra gott blir det med nyrörda lingon!
Ingredienser
1 kg blodpudding
300 g rimmat fläsk i bit
2 gula lökar
2 röda äpplen
Neutral olja och smör till stekning
Lite krossad kryddpeppar
Lite finskuren persilja
Rårörda lingon
2 dl frysta lingon
3 msk socker
Instruktioner
- Skär blodpudding, fläsk, lök och äpple i jämnstora tärningar. Bryn fläsket i olja och smör i en stekpanna tills fläsket fått fin färg. Lägg i blodpuddingen och stek tills allt är knaprigt.
- Lägg i lök och äpple och låt steka med någon minut. Avsluta med att strö över kryddpeppar och persilja före servering.
- Blanda lingon och socker. Låt stå i rumstemperatur tills sockret löst sig. Rör då och då.
- Servera pytten med rårörda lingon.
Kommentarer (0)