Serverar: 2 portioner
Tid: 30 minuter
Blomkål och broccoli här tillsammans med makaroner och svamp. Gott och mättande.
Kok blomkåls- och broccolibuketter i lagom portionsmängd i lättsaltat vatten till de är knappt mjuka. Låt vattnet rinna av väl. Bryn champinjonerna lätt. Varva kokta makaroner med blomklås- och broccolibuketter i en ugnsfast, lättsmord form. Vispa ner resten av fettet och maizenaredningen i den varma mjölken och låt koka på svag värme någon minut. Rör i den rivna osten och smaksätt med salt och peppar. Strö lite färska eller torkade örter över grönsakerna. Häll över ostsåsen och gratinera i 200-225 grader ca 15-20 minuter tills ytan fått fin färg. Servera en riklig sallad vid sidan om.
Har nu ätit din Blomkåls gratäng den tycker jag var gädde god ska göra den fler gånger / monica
Mumma! Den blir en standardrätt :)