Blomkåls- och broccoligratäng

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Blomkål och broccoli här tillsammans med makaroner och svamp. Gott och mättande.

Ingredienser

  • Blomkål och broccoli i lagom mängd
  • 1½ dl kokta makaroner
  • Skivade champinjoner
  • Margarin till form och sås
  • 1½ dl värmd lättmjölk
  • 2 tsk maizenaredning för ljusa såser
  • 25 g mager riven ost
  • Örter, torkade eller färska
  • Sallad
  • Instruktioner

    Kok blomkåls- och broccolibuketter i lagom portionsmängd i lättsaltat vatten till de är knappt mjuka. Låt vattnet rinna av väl. Bryn champinjonerna lätt. Varva kokta makaroner med blomklås- och broccolibuketter i en ugnsfast, lättsmord form. Vispa ner resten av fettet och maizenaredningen i den varma mjölken och låt koka på svag värme någon minut. Rör i den rivna osten och smaksätt med salt och peppar. Strö lite färska eller torkade örter över grönsakerna. Häll över ostsåsen och gratinera i 200-225 grader ca 15-20 minuter tills ytan fått fin färg. Servera en riklig sallad vid sidan om.

    Liknande recept

    4.9
    45 min
    4-6
    16

    Kommentarer (2)

    monicadanell 2 mars 2008

    Har nu ätit din Blomkåls gratäng den tycker jag var gädde god ska göra den fler gånger / monica

    Elin_H 14 maj 2008

    Mumma! Den blir en standardrätt :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben