Blomkålshummus

Hummus görs ursprungligen på kikärter. Här är en enkel variant med blomkål.

Ingredienser

  • 1 litet blomkålshuvud
  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk + 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 10 droppar tabasco
  • Ev 1 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Ansa och skiva blomkålen. Skala och hacka vitlök och lök. Stek blomkål, vitlök och lök i 2 msk olja i en stekpanna under omrörning tills det får färg, ca 10 minuter. Låt fräset kallna.
    2. Lägg blomkålsfräset i en matberedare. Tillsätt 1 msk olja under mixning och mixa till en fluffig créme. Tillsätt vatten om den blir för tjock. Krydda med salt, peppar och tabasco och lägg upp i en skål.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben