Ett recept min mamma fick lära sig någon gång på 60-talet när hon gick husmodersskola
Ingredienser
1 stort blomkålshuvud
200 g kalvfärs alt nötfärs
2 msk skorpmjöl
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 tsk salt
Peppar
1 msk smör
2 msk mjöl
1 1/2 dl mjölk
Spad från kokning av blomkål
Pepper
1/2 ägg
Instruktioner
- Koka blomkålshuvudet.
- Låt skorpmjöl, mjölk och salt stå tillsammans och svälla i ca 30 minuter. Blanda sedan detta med färsen.
- Fräs smör och mjöl , häll på mjölk och spad till en tjock sås som kryddas. Låt såsen svalna och rör sedan i ägget.
- Varva blomkål och färs i en smord form. Håll såsen över och grädda i ugnen ca 30-40 minuter i 225-250 graders värme.
Kommentarer (0)