Blomkålspudding

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ett recept min mamma fick lära sig någon gång på 60-talet när hon gick husmodersskola

Ingredienser

  • 1 stort blomkålshuvud
  • 200 g kalvfärs alt nötfärs
  • 2 msk skorpmjöl
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 1/2 tsk salt
  • Peppar
  • 1 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 1 1/2 dl mjölk
  • Spad från kokning av blomkål
  • Pepper
  • 1/2 ägg
  • Instruktioner

    1. Koka blomkålshuvudet.
    2. Låt skorpmjöl, mjölk och salt stå tillsammans och svälla i ca 30 minuter. Blanda sedan detta med färsen.
    3. Fräs smör och mjöl , häll på mjölk och spad till en tjock sås som kryddas. Låt såsen svalna och rör sedan i ägget.
    4. Varva blomkål och färs i en smord form. Håll såsen över och grädda i ugnen ca 30-40 minuter i 225-250 graders värme.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben