Blomkålssoppa med bacon

Serverar: 2 portioner

Ingredienser

  • 1 liten hackad lök
  • 5 skivor bacon
  • 1 potatis i tärningar
  • 1 litet blomkålshuvud ca 350 g
  • 3 dl hönsbuljong
  • 1 1/2 dl mjölk
  • nymald peppar
  • ev salt
  • Instruktioner

    Fräs upp den hackade löken och två strimlade baconskivor i lite olja i en tjockbottnad kastrull. Stek på låg värme så att löken mjuknar men inte tar färg.Bryt blomkålen i buketter och tärna även den mjällare delen av rotstocken. Lägg i blomkål och potatistärningar i kastrullen och rör om. Häll på buljongen och låt koka upp. Sjud ca 10 minuter eller till dess blomkål och potatis är kokta. Finfördela soppan med stavmixer eller i matberedare.Blanda i mjölken och låt soppan få ett uppkok. Smaka om det behövs salt och peppar.Stek resterande bacon knaprigt och låt skivorna rinna av på hushållspapper. Bryt eller skär i bitar och strö över soppan i vardera tallriken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben