Blomkålssufflé

Ingredienser

  • 3 dl kokt finskuren blomkål
  • Sufflésmet
  • 3 msk mjölkfritt margarin
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 dl spad av blomkålsspadet + vatten
  • 3 ägg
  • 1 köttbuljongtärning (mjölk- och sojaproteinfri)
  • salt & peppar
  • Till formen
  • 1 msk smält mjölkfritt margain
  • skorpmjöl (mjölk- och sojaproteinfri)
  • Instruktioner

    Börja med sufflésmeten. Smält mjölkfritt margarin och fräs mjölet. Späd med blomkålsspadet lite i sänder och låt massan koka under omrörning en stund. Rör ned buljongtärningen samt äggulorna, en i sänder och rör kraftigt en stund. Blanda i den kokta, finskurna blomkålen. Låt svalna lite. Smaka av med salt och peppar. Vispa vitorna till hårt skum och blanda ned dem försiktigt i sufflésmeten. Vänd ned massan i en smord, bröad form och grädda sufflén i ca 45 minuter i 175 grader ugn. Receptet kommer från <a href="http://www.gilbertson.nu/kokbok" target="_blank">Nicklas kokbok</a>.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben