Gudomligt goda små portionssufléer
Ingredienser
500g blomkål
1liten purjolök
2 krm riven muskot
Salt
Peppar
2 msk smör
3 msk vetemjöl
3 dl visprgädde
1 dl mjölk
4 ägg
3 dl riven lagrad ost
Instruktioner
- Dela blomkålen i buketter och skär purjolöken i fina skivor. Förväll blomkål och purjo i lättsaltat vatten, ca 10 minuter.
- Låt grönsakerna rinna av ordentligt och mosa dem ordentligt med en gaffel. Smaksätt med muskot, salt och peppar. Fyll i smorda ungsäkra portionsformar.
- Sätt ugnen på 175grader.
Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med grädde och mjölk och koka under omrörning ca 5minuter. Dra kastrullen från värmen.
Skilj äggulorna från vitorna. Rör ner gulorna i såsen, en i sänder. Tillsätt osten. Vispa vitorna till skum och vänd försiktigt ner dem. Häll i formarna och grädda i 25-30 minuter. Servera genast.
Kommentarer (0)