Blomkålssuffléer

Serverar: 8 portioner

Tid: 50 minuter

Gudomligt goda små portionssufléer

Ingredienser

  • 500g blomkål
  • 1liten purjolök
  • 2 krm riven muskot
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl visprgädde
  • 1 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 3 dl riven lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Dela blomkålen i buketter och skär purjolöken i fina skivor. Förväll blomkål och purjo i lättsaltat vatten, ca 10 minuter.
    2. Låt grönsakerna rinna av ordentligt och mosa dem ordentligt med en gaffel. Smaksätt med muskot, salt och peppar. Fyll i smorda ungsäkra portionsformar.
    3. Sätt ugnen på 175grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med grädde och mjölk och koka under omrörning ca 5minuter. Dra kastrullen från värmen. Skilj äggulorna från vitorna. Rör ner gulorna i såsen, en i sänder. Tillsätt osten. Vispa vitorna till skum och vänd försiktigt ner dem. Häll i formarna och grädda i 25-30 minuter. Servera genast.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben