Böcklinggratäng

Serverar: 4-6 portioner

God och fräsch på påskbordet...

Ingredienser

  • 8 hela böcklingar
  • 3 små hårdkokta ägg, hackade
  • 1½ dl finklippt dill
  • ½ dl finklippt persilja eller gräslök
  • 1½ dl tjock vispad grädde
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl röd stenbitsrom
  • Smör till formen
  • Instruktioner

    Ugn 225 grader. Rensa böcklingen. Smöra formen. Täck botten på formen med sönderdelad böckling, hackade ägg, dill och persilja. Blanda den vispade grädden med gräddfil och stenbitsrom. Bred gräddröran över böcklingen. Grädda i ca 15 minuter. Serveras varm eller kall. Garnera med persilja och dill strax innan den serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben