Böcklinglåda

Serverar: 4 portioner

Den här böcklinglådan med jordärtskockor svänger man ihop ganska snabbt. Ställ fram den på midsommarbordet eller servera den som ensam rätt tillsammans med några goda tillbehör! Receptet är beräknat med färdigrensade böcklingar som finns att köpa i affären!

Ingredienser

  • 4 böcklingar
  • 5 jordärtskockor
  • 2 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ msk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 msk ströbröd
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala jordärtskockorna under rinnande vatten. Koka dem sen i lättsaltat vatten tills de är mjuka, cirka 10-15 minuter.
    2. Rensa böcklingarna om du inte köpt färdigrensade. Smörj en eldfast form.
    3. Skiva jordärtskockorna och täck formen med skivorna. Lägg böcklingarna ovanpå. Salta och peppra.
    4. Häll på grädden. Lägg några smörklickar ovanpå och strö över ströbrödet. Gratinera i 225 grader varm ugn tills ytan fått vacker färg, cirka 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben