Böcklingpudding

Serverar: 4 portioner

Rätt från Hälsingland enligt en gammal kokbok jag har.

Ingredienser

  • 8 rensade böcklingar
  • 4 kokta kalla potatisar
  • 2 msk finskuren dill
  • 2 msk gräslök
  • 4 ägg
  • 4 msk grädde
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Skär potatisen i tärningar och bred ut dem i botten på en smörad eldfast form. Lägg böcklingfiléerna ovanpå och strö över dill och gräslök.
    2. Vispa samman ägg och grädde och smaksätt med salt och vitpeppar.
    3. Slå äggstanningen över böcklingen och grädda i svag ugnsvärme (175 grader) tills äggstanningen stelnat. Serveras omedelbart.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben