Böcklingtårta

Serverar: 6-8 portioner

Har inte provat men det låter gott.

Ingredienser

  • 200 g mörkt bröd
  • 50 g smör
  • Fyllning
  • 5 ägg
  • 3 böcklingar
  • ½ dl hackad gräslök
  • 2 dl lätt créme fraiche eller majonnäs
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Garnering
  • ½ dl finskuren gräslök
  • Instruktioner

    1. Finfördela brödet i matberedare eller finhacka för hand. Smält smöret och blanda med brödsmulorna.
    2. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt.
    3. Hårdkoka, skala och hacka äggen. Rensa böcklingen.
    4. Blanda ägg, böckling, gräslök och lätt créme fraiche eller majonnäs. Salt och peppra.
    5. Lägg fyllningen i pajformen och släta till ytan. Täck med plastfilm. Låt stelna i kylen i minst 2 timmar. Ta bort kanten på formen och lägg pajen på ett fat. Garnera med gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben