Bönfritters med kimchiröra
Om du älskar Falafel kommer du att älska dessa biffar! Kimchi är syrad koreansk kål.
Ingredienser
400 g kokta kidneybönor
250 g Kesella kvarg
100 g riven ost texmex
1 dl hackad persilja
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl vetemjöl
1 stort ägg
2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
Smör till stekning
2 dl kimchi
Servering
Pitabröd
Sallad
Instruktioner
- Skölj bönorna och mixa ihop med 1 dl kvarg, riven ost, hackad persilja, salt och peppar till en slät, tjock smet. Forma valnötsstora klickar, platta till och vänd dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko. Stek dem 2-3 minuter på varje sida på medelvärme i smör.
- Hacka kimchin och blanda med resten av kvargen. Servera biffarna i pitabröd med kimchiröra och sallad.
Kommentarer (0)