Bönfritters med kimchiröra

Serverar: 4 portioner

Om du älskar Falafel kommer du att älska dessa biffar! Kimchi är syrad koreansk kål.

Ingredienser

  • 400 g kokta kidneybönor
  • 250 g Kesella kvarg
  • 100 g riven ost texmex
  • 1 dl hackad persilja
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 stort ägg
  • 2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • Smör till stekning
  • 2 dl kimchi
  • Servering
  • Pitabröd
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Skölj bönorna och mixa ihop med 1 dl kvarg, riven ost, hackad persilja, salt och peppar till en slät, tjock smet. Forma valnötsstora klickar, platta till och vänd dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko. Stek dem 2-3 minuter på varje sida på medelvärme i smör.
    2. Hacka kimchin och blanda med resten av kvargen. Servera biffarna i pitabröd med kimchiröra och sallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben