Bönstroganoff

Serverar: 4 portioner

Vardagshjälten stroganoff finns i många varianter. Här är en mild vegorätt med bönor och säsongens grönsaker.

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 2 st morötter
  • 1 st zucchini
  • 2 msk smör
  • 1 dl vatten
  • 4 dl lätt créme fraiche, tomat&basilika
  • 400 g kokta bönor, gärna blandade sorter
  • 2 msk hackad persilja
  • Servering
  • Ris, potatismos eller färskt bröd
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Skala och skär morötterna i stavar. Skiva zucchinin. Fräs grönsakerna i smör ca 3 minuter.
    2. Häll på vatten och låt puttra ca 2 minuter. Tillsätt créme fraiche och sköljda bönor. Låt grytan koka ca 2 minuter.
    3. Strö över hackad persilja och servera med kokt ris, potatismos eller färskt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben